Anna Kelemen har också avsagt sig sitt uppdrag som riksvalberedare och har enligt ett pressmeddelande från Miljöpartiet bett Aftonbladets reporter om ursäkt. Visa alla (2)
Visa alla (2)

Efter spydiga svaret – nu hoppar MP-politikern av

Uppdaterad
Publicerad

När Aftonbladets reporter sökte Anna Kelemen, som satt i riksvalberedningen för Miljöpartiet, fick han svaret: ”Är du dum i huvudet?”
Nu har Anna Kelemen tagit en paus från sina politiska uppdrag.
– Därefter kommer vi gemensamt bestämma hur vi går vidare, säger Herman Andersson, ordförande för Miljöpartiet i Lidköping.

Det var under söndagen som Aftonbladets reporter John Granlund sökte Miljöpartisten Anna Kelemen för att ställa frågor kring processen över vilka som ska leda partiet framöver. Anna Kelemen, som då satt som ledamot i kommunfullmäktige Lidköping samt i riksvalberedningen för partiet började med att beklaga sin situation på sin egen Facebooksida. Där fick hon tips av en person att svara reportern med: ”Är du dum i huvudet?” Något som hon också gjorde – och snabbt blev kritiserad för.

– Det här är ett fullständigt oacceptabelt beteende för en förtroendevald i Miljöpartiet. Så här får det inte gå till. Hon var redan tidigare avstängd från sitt uppdrag i valberedningen på grund av en tidigare händelse, sa Jon Karlfeldt, sammankallande i MP:s partistyrelse till Aftonbladet.

”Reflektera över sin roll”

Nu meddelar Miljöpartiet i Lidköping att Anna Kelemen tar en paus från politiken.

– Nu har hon sommaren och hösten på sig att reflektera över sin roll som förtroendevald. Därefter kommer vi ha en dialog, bland annat om vad vi som parti har för krav på våra förtroendevalda personer, säger Herman Andersson, ordförande för Miljöpartiet i Lidköping.

”Tar starkt avstånd”

Anna Kelemen har också avsagt sig sitt uppdrag som riksvalberedare och har enligt ett pressmeddelande från Miljöpartiet bett Aftonbladets reporter om ursäkt.

– Från Miljöpartiets sida tar vi starkt avstånd från detta. Vi välkomnar alltid granskning och det stora intresse som finns kring vår kongress, säger Herman Andersson.

SVT har sökt Anna Kelemen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

MP-krisen

Mer i ämnet