Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi har lyckats rädda bland annat omklädningsrum”. Hör räddningsledaren om branden i Lisebergs Oceana. Foto: SVT

Räddningstjänsten om saknad person efter branden på Liseberg Oceana

Uppdaterad
Publicerad

Sökandet efter den person som saknas efter branden har inte kunnat göras fullständigt, endast säkra utrymmen har kunnat undersökas, det säger räddningstjänsten under en presskonferens. Liseberg beskriver läget som ”tungt”.

Sökandet efter den försvunna personen har inte kunnat göras fullständigt, enligt räddningstjänsten.

– Vi har sökt i de utrymmen vi kunnat komma åt, som vi bedömer som säkra och där har vi inte kunnat finna någon. Det har funnits delar eller zoner i bygganden som vi inte kunnat beträda med brandpersonal, säger Per Nyqvist, vakthavande räddningschef, under pressträffen som hölls på tisdagsförmiddagen.

Orsaken till att man inte kunnat söka överallt är risken för ras. En person saknas fortfarande och enligt Lisebergs presskommunikatör handlar det om en person som arbetat i projektet och är anlitad av Liseberg.

– Det är tungt, vårt primära fokus är att rädda liv och inte byggnader, säger Mårten Westlund, kommunikationschef på Liseberg.

Även Lisebergs vd kommenterade händelsen:

– Vi är djupt olyckliga över det som hänt, vi på Liseberg har haft två fokus – de senaste 24 timmarna: att ta hand om medarbetare och gäster som varit berörda, alla vi på Liseberg är djupt berörda och skakade över det som hänt. Sedan information nått oss om att en kollega som arbetar på uppdrag av Liseberg fortfarande saknas, så är det denna kollega och familj som våra tankar går till, säger Andreas Andersen.

”Dramatisk inledning”

Räddningsinsatsen kan komma att avslutas under tisdagen, berättar räddningstjänsten.

– Under kontroll är den ju, den kommer inte spridas, men vi har haft svårt eftersom det är rasrisk och vi har svårt att komma åt glödbränder i höga takkonstruktioner och liknande, säger Per Nyqvist.

Hur det kunde uppstå en brand och om det handlar om brandfarligt material till exempel uttalar man sig inte om i nuläget.

Oklart vad som händer framöver

Lisebergs vd Andreas Andersen säger att man inte vet vad som händer nu men att tankarna går till den saknade kollegan och anhöriga.

– Vi vet att det också finns många göteborgare som är mycket påverkade och det är vi uppriktigt ledsna över, säger han.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi har inte kunnat gå in i alla utrymmen på grund av rasrisken” – Se räddningsledaren berätta om arbetet med branden i Oceana. Foto: Kristian Åkergren/SVT

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se videon på när Oceana, det nya badhuset på Liseberg, exploderar. Foto: Göteborgs-Posten

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.