Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT/Tomas Singer

Efter Tiktok-filmerna: 2 500 meter stängsel uppsatt runt rasområde

Uppdaterad
Publicerad

Efter att unga smitit in på det avspärrade rasområdet och lagt ut filmer på Tiktok vidtar nu Stenungsunds kommun åtgärder. Bland annat har ett 2 500 meter lång stängsel satts upp.

– Det är ett problem att de rör sig inom det farliga området, säger Rickard Persson, sektorchef för socialtjänsten.

Förutom stängslet har kommunen även skickat ut en uppmaning och information till vårdnadshavare om att barn och ungdomar går innanför det avspärrade skredområdet. Det vill att föräldrar ska prata med sina barn om att det är förbjudet och farligt.

– Det är viktigt att vårdnadshavare pratar med sina ungdomar om att det är förknippat med livsfara, säger Rickard Persson.

Även länsstyrelsen har tidigare meddelat att de bedömer att det är förenat med livsfara att vistas i skredområdet eftersom marken fortfarande är instabil, dessutom är det straffbart att gå innanför avspärrningarna.

Hör gymnasieelevernas tankar om riskerna i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.