Foto: TT

Efterlyst för mordförsök fast i fartkontroll

Uppdaterad
Publicerad

En efterlyst man fastnade i en av polisens hastighetskontroller på onsdagen. Mannen är nu häktad misstänkt för mordförsök.

I veckan genomför polisen en riksomfattande satsning på extra hastighetskontroller.

I Västsverige genomförs kontroller på flera olika platser. Bland annat utanför Stenungsund där polisen utfärdade totalt 73 hastighetsböter och en handfull bilister fick böter för andra trafikförseelser under de drygt två timmar som kontrollerna genomfördes.

Men det är inte bara fartsyndare som riskerar att fastna.

En man som stoppades för fortkörning vid Tjörnbron visade sig vara häktad i sin frånvaro, misstänkt för försök till mord i Stockholmstrakten.

Uppmanar bilister att sluta blinka

Mannen var även misstänkt för grov misshandel och grovt olaga hot och fördes till häktet i Göteborg för vidare transport.

Efter händelsen har polisen i södra Fyrbodal publicerat ett meddelande i sociala medier där de uppmanar trafikanter att sluta blinka och varna för hastighetskontrollerna.

”Den person som nu sitter i vårt förvar, efterlyst för försök till mord och grov misshandel, hade med stor sannolikhet inte suttit där om denna person mött just dig som blinkade med helljus. De personer som inte vill ha med oss att göra är väldigt uppmärksamma på alla signaler som kan tolkas som att det är en poliskontroll längre fram på vägen.”, skriver man.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.