Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vinnarlaget i framefotboll för sju- till tolvåringar firar segern Foto: SVT

El-innebandy och framefotboll när 350 barn och ungdomar tävlade i Göteborg Open

Uppdaterad
Publicerad

I helgen tävlar 350 barn och ungdomar med funktionsnedsättning i Göteborg Open. Bland grenarna finns el-innebandy och framefotboll.

Se i klippet hur Gustav Ågren tänker fira segern i framefotboll för sju till tolvåringar

– Det är stor upplevelse att se sina barn utvecklas och hitta en idrott där man kan vara med på lika villkor. I skolidrotten får man ofta agera som poängräknare eller tidtagare, säger Janne Petersson ordförande för Göteborg Open.

Sveriges största barn- och ungdomstävling för parasport ägde rum i helgen i Kviberg i Göteborg. Enligt arrangören är det rekordmånga barn och ungdomar från Sverige och Norge som deltar i år när tävlingen arrangeras för 37:e gången.

Fungerar även som rehabilitering

Däremot har man sett en generell minskning av antalet utövare på grund av pandemin, något man hoppas ska gå att vända eftersom parasport inte bara handlar om tävling, utan också om rehabilitering.

– Många gånger är ju träning ganska jobbigt när man ska vara på en rehabklinik. Här får man träningen gratis när man utövar sin idrott, säger Janne Petersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.