Foto: SVT

Elbilsshow på Svenska Mässan

Uppdaterad
Publicerad

I dag startade årets Elbilsmässa i Göteborg, den har till i år växt och flyttat in i de stora hallarna på Svenska Mässan. Försäljningen av rena elbilar går dock trögt, en undersökning visar att konsumenterna tycker att elbilar är för dyra och att det finns för få modeller att välja bland.

Långsamt verkar den etablerad bilindustrin vakna i elbilsracet efter att företag som Tesla gått före. Åtta sverigepremiärer av el- och hybridbilar får besökarna se i år plus eldrivna cyklar, mopeder och mc. Länge har det varit svårt att hitta elbilar för en rimlig peng, men några av de nya modellerna som presenteras här kan kanske kategoriseras som sådana.

 – De lite billigare och folkligare alternativen får mindre utrymme i media, och därför får man lätt intrycket av att alla elbilar ligger i miljonklassen, säger Gunnar Dackevall, initiativtagare till eCarExpo.

SVT:s reporter fick äran att köra en av utställningsbilarna in i mässvärmen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.