Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: TT / Arkiv

Elev i Göteborg hotade med skolskjutning

Uppdaterad
Publicerad

En pojke i Göteborg hotade med att skjuta ihjäl tjugo personer på sin skola. Pojken är nu avstängd, men hotet var inte allvarligt menat enligt polis och rektor.

Enligt polisen ska en privat konflikt vara upptakten till att en elev i Göteborg, som går på högstadiet, under tisdagskvällen skrev på sociala medier att han dagen efter skulle komma till skolan och skjuta ihjäl tjugo personer.

– Han specificerade inte om det var elever eller personal, säger rektorn på den aktuella skolan.

Verksamheten fortsätter som vanligt

Eleven stängdes omedelbart av från skolan och kommer att vara avstängd under resten av veckan. På onsdagen besökte polisen skolan för att prata med personal och även få material från skolan beträffande händelsen.

– Det var väldigt obehagligt, säger en person som var på plats på skolan i onsdags till SVT Nyheter Väst.

Rektorn säger att verksamheten på skolan fortsätter som vanligt och att man informerat elever och personal om händelsen. Även kommunen har blivit inkopplad i ärendet.

– Det här är nu ett polisiärt ärende i första hand. Men naturligtvis behöver eleven någon sorts stöd, vi får se vad det blir, säger rektorn.

Polisen: Inte allvarligt menat

Polisen bedömer inte att hotet var allvarligt menat och man har fört samtal med pojken och hans föräldrar.

– Det var en konflikt och sedan uttryckte han sig olämpligt, skulle man kunna säga, uppger den polis som har ansvar för ärendet.

Även socialtjänsten är inkopplad i ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.