– Det var väldigt obehagligt, säger Emma Leppäjoki som ringde 112. Foto: SVT/Privat

Emma blev vittne till elsparkcykelolycka: ”Det var en rejäl smäll”

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagskvällen skadades en man på elcykel när han kolliderade med en taxibil i centrala Göteborg.

– Min första tanke var ”har han dött av smällen?”, säger Emma Leppäjoki som blev vittne till olyckan.

Det var strax efter 23 på tisdagskvällen som Emma Leppäjoki och hennes man var på väg att ta spårvagnen hem från Järntorget som de hörde en kraftig smäll.

– Jag vände mig om och såg en kille ligga på marken på mage med huvudet åt sidan. Jag hade telefonen i handen och ringde direkt 112, berättar hon.

Mannen, som är i 30-årsåldern, åkte elsparkcykel och ska enligt polisen ha kört in i en taxibil.

– Min första tanke var ”har han dött av smällen?” säger Emma.

Fördes till sjukhus

Flera personer som sett olyckan sprang fram till mannen. Emma fick instruktioner av SOS alarm och flera personer på platsen hjälptes åt för att se hur pass skadad mannen är. Efter fem minuter var ambulansen på plats och den skadade mannen fördes till sjukhus.

Efter att ambulansen åkt iväg och polisen kommit till platsen för att dirigera trafiken så åkte Emma och hennes man hem – tagna av situationen.

– Vi var ju chockade när vi satte oss på spårvagnen. Det var väldigt obehagligt, säger hon.

Hon berättar att hon varit orolig för hur det gått för mannen.

– Man har ju sovit lite oroligt och tankarna har gått väldigt mycket till den här killen. Jag lider med honom och även taxichauffören som såg chockad ut, säger Emma.

”Folk borde ha hjälm”

Hon säger att hon hoppas att ingen annan ska behöva vara med om detta och säger att hjälmar kanske skulle kunna vara ett sätt för att göra elsparkcyklar säkrare.

– Jag vet inte hur det skulle gå till rent praktiskt, men det är ändå ett redskap för att åka ganska fort, det hade ju varit att föredra att folk har hjälm när de åker, säger hon.

Enligt polisen så misstänks mannen på elsparkcykeln för vårdslöshet i trafik. Han skadade sig lindrigt i olyckan. Taxichauffören klarade sig utan skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.