En allvarligt skadad – misstänkt grov mordbrand i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Två personer har fått föras till sjukhus efter en brand i ett flerfamiljshus på Hisingen i Göteborg. En person är allvarligt skadad. Polisen har inlett en förundersökning om grov mordbrand.

Larmet om branden kom strax före klockan 01 på tisdagen. Flera räddningsenheter fick rycka ut till den fullt utvecklade branden i flerfamiljshuset på Hisingen i Göteborg.

Två personer fick föras till sjukhus, en kvinna är lindrigt skadad och en person som inte har kunnat identifieras är allvarligt skadad.

Oklart vad som orsakat branden

Polisen har nu inlett en förundersökning om grov mordbrand.

– Vi vet inte vad som orsakat branden, men det har brunnit rejält och därför rubricerar vi händelsen så, säger Göran Carlbom, polisens vakthavande befäl.

Teknisk undersökning under dagen

Boende i flera andra lägenheter i flerfamiljshuset har fått evakuera. Räddningstjänsten är kvar på platsen och polisen kommer att genomföra en teknisk undersökning under tisdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.