En ung man dog på onsdagskvällen efter en skottlossning i norra Biskopsgården i Göteborg. Foto: Tomas Singer

En död efter skottlossning i Biskopsgården

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades på onsdagskvällen till en adress i norra Biskopsgården efter att en skottlossning ägt rum. En man i 25-årsåldern fördes till sjukhus, men dog kort därefter. Polisen uppger att mannen nu sannolikt har identifierats.

Polisen fick larmet om skottlossningen vid 19.30-tiden. Händelsen ska ha inträffat utomhus, enligt polisens presstalesperson Hans Lippens. Larmet kom efter att personer som rörde sig i området hört någon form av skott.

Vid 20-tiden kunde polisen uppge att en skottskadad person förts med ambulans till sjukhus. Vid 21-tiden stod det klart att personen var död. I nuläget finns ingen gripen eller misstänkt för brottet, som rubriceras som mord.

Skottlossningar i Göteborg

– Han har blivit skjuten på plats och senare avlidit på sjukhus. Hans liv gick inte att rädda, säger Hans Lippens.

Kommer att hålla vittnesförhör

Platsen där skottlossningen ägde rum spärrades av för teknisk undersökning, och polisen höll under kvällen vittnesförhör och knackade dörr i området.

Under flera timmar jobbade polisen med att försöka fastställa den döde personens identitet. Natten mot torsdag gick polisen ut med att han var i 25-årsåldern.

– Han är sannolikt identifierad, och anhöriga är underrättade, säger Magnus Nordqvist vid polisen, till TT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossningar i Göteborg

Mer i ämnet