Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SVT:s reporter berätta om händelsen i klippet. Foto: Julia Kero/Alva Karlsson/SVT

Två personer ska ha körts på med avsikt i Göteborg – kvinna död

Uppdaterad
Publicerad

Två personer blev under lördagen påkörda av en personbil i Göteborg. Senare under kvällen meddelade polisen att en kvinna avlidit till följd av sina skador. Fyra personer är anhållna. Två är misstänkta för mord och mordförsök. De andra två misstänks för grovt skyddande av brottsling.

Hör SVT:s reporter berätta mer i klippet.

Larmet om trafikolycka kom strax före klockan 17 på lördagen. Två personer misstänks ha körts på med avsikt på Långströmsgatan i Göteborg.

– Hela förundersökningen fortgår nu och jag kan inte gå in på detaljer men vi jobbar med bland annat vittnesuppgifter och vi håller förhör med folk som kan tänkas ha information om det, säger polisens presstalesperson, Jenny Widén.

De två fördes med ambulans till sjukhus. Senare under kvällen meddelade polisen att en kvinna i 40-årsåldern dött till följd av sina skador. Anhöriga är underrättade.

För den andre personen, en man i 40-årsåldern, är skadeläget allvarligt, men stabilt, meddelade polis under söndagen.

Finns ett släktskap

Två personer är anhållna misstänkta för mord respektive mordförsök. Ytterligare två personer har anhållits för grovt skyddande av brottsling. Samtliga anhållna på sannolika skäl misstänkta, vilket är den högre misstankegraden.

– Alla fyra blev anhållna av åklagare i natt, säger Jenny Widén.

Polisen bekräftar under söndagen att det finns en relation/släktskap mellan de inblandade.

Senast på onsdag kommer åklagaren fatta beslut om häktning.

Fortsatt utredning

Polisen har inlett en så kallad särskild händelse med anledning av mordet.

En personbil som misstänks vara den bil som användes vid brottet har tagits i beslag och kommer att undersökas av polisens tekniker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.