Lastbilens bromsar slutade fungera – mitt på E20

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil som färdades på E20 i höjd med Vara skenade under måndagseftermiddagen. Polisen och räddningstjänsten larmades till platsen då chauffören inte kunde få stopp på fordonet.

En chaufför i en skenande lastbil med trailer på E20 larmade under måndagseftermiddagen att han inte kunde stanna eller få kontroll på ekipaget. Han larmade polisen när han var i Vårgårda och var på väg norrut. Bromsarna fungerade inte och han kunde inte byta växel. Han körde i 50 kilometer i timmen på sexans växel. Polisen rensade trafiken på E20 framåt och höll sig bakom och framför lastbilen.

Polisen bestämde sig för att leda lastbilen från E20 och ut på en mindre väg. Där ska lastbilen ha stannat efter att ha åkt ut på en åker. Lastbilschauffören klarade sig utan skador.

Skenande lastbil på E20

– Polisen i Skaraborg har gjort det med bravur. Det finns inte i manualerna hur man stoppar en lastbil, säger Stefan Gustafsson på polisen.

Det är fortfarande oklart vad som ligger bakom felet.

– Jag har aldrig varit med om det här innan, jag har bara sett den på film, säger Stefan Gustafsson på polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skenande lastbil på E20

Mer i ämnet