Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör polisens presstalesperson Thomas Fuxborg om den senaste uppdateringen i klippet ovan. Foto: SVT/Christer Källqvist

En person död efter branden på Lisebergs badhus Oceana

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagseftermiddagen kom polisen med beskedet att man hittat en avliden person efter branden på Oceana. Personen är inte identifierad men anhöriga till den sedan tidigare försvunna byggledaren för vattenlandet är underrättade.

Strax efter klockan 13 på fredagseftermiddagen bekräftade polisen att de hittat en avliden person inne på brandområdet.

En man i 50-årsåldern har sedan i måndags varit saknad efter branden på Oceana. Han ska ha arbetat nära ledningen på Liseberg under flera års tid och arbetade som byggledare för Oceana-projektet, det skriver Liseberg i ett meddelande.

Brand vid Lisebergs badhus Oceana

Polisen kan ännu inte bekräfta om den avlidne personen är samma man som anmälts saknad.

Sorg på Liseberg

Liseberg skickade på fredagseftermiddagen ut ett meddelande.

”Det är med djupaste sorg och bestörtning vi via polisen fått information om att en person har hittats avliden på brandplatsen, som med all sannolikhet är vår uppskattade kollega. Det som varit en konstaterad katastrof begränsad till materiella förluster förvandlades till en bekräftad tragedi med förlust av liv”, skriver Andreas Andersen, VD på Liseberg.

På fredagskvällen meddelade räddningstjänsten att de avslutat sin insats och att byggföretaget NCC nu tar vid arbetet på brandplatsen.

Hör polisens presstalesperson Thomas Fuxborg om den senaste uppdateringen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brand vid Lisebergs badhus Oceana

Mer i ämnet