Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag är nog uppe i två A5-sidor fulla med namn på folk som mejlat och ringt”, hör energirådgivaren berätta mer i klippet ovan. Foto: SVT

Här är energirådgivaren helt nedringd: Många svenskar oroliga över elpriserna

Uppdaterad
Publicerad

Vintern närmar sig och allt fler hushåll undrar över hur elpriserna kommer att se ut. I Tranemo har energirådgivaren Decima Henningsson blivit fullständigt nedringd.

– Nu har jag slutat att svara i telefonen, säger hon.

”Jag har väldigt mycket att göra just nu, var snäll och skicka ett mejl istället” – starta klippet för att se energirådgivaren berätta om situationen som lett till att hon tvingats stänga av telefonen.

Många av frågorna som kommer till energirådgivaren handlar om att människor vill investera i solpaneler, något som i dagsläget är svårt, då efterfrågan är rekordstor.

Enkla knep för att spara pengar

Energirådgivaren får också en hel del samtal från bekymrade kommuninvånare som vill energieffektivisera.

– Många har kanske inte så mycket pengar så då vill de ha enkla knep, säger Decima Henningsson.

Vad handlar det om då?

– Det handlar mycket om att byta fönsterlister, rulla ihop en matta och lägga framför altandörren. Enkla saker som gör att det känns varmare inne och därmed kan man sänka 1 eller 2 grader och då kan man spara så mycket som 10 procent.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.