Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Husamadin Salam vaknade av smällan ”Trodde det var något med nyår”. Foto: Moa Roos/SVT

Explosion vid flerbostadshus i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

En explosion inträffade under natten till söndagen vid ett flerbostadshus i Hisings Backa i Göteborg. Husamadin Salam bor i huset där explosionen smällde och han trodde först att det var något nyårsrelaterat.

– Det var jätteskrämmande, säger han.

Husamadin Salam vaknade under natten till söndagen av en hög smäll. När han gick ut genom dörren såg han att trapphuset var förstört.

– Jag trodde i början att det var normalt, på grund av nyår.

När Husamadin Salam kom ut i trapphuset såg han rök och han och grannarna sprang ut till gården.

Utreder gängkopplingar

Under natten har polisen varit på plats men strax efter 8.30 på söndagen var avspärrningarna hävda och den tekniska undersökningen klar.

– Nu pågår dörrknackning i området och vi tittar på olika motiv, bland annat om det finns en koppling till gängkriminalitet, säger Caroline Karlsson, presstalesperson vid polisregion Väst.

Porten söndersprängd

Explosionen ska ha varit kraftig, ytterdörren sprängdes bort och explosionen ska ha orsakat skador på samtliga våningar i huset. Husamadin Salams lägenhet är oförstörd, förutom dörren som inte går att låsa.

– Polisen har inlett en förundersökning gällande grov allmänfarlig ödeläggelse och grovt brott, säger Caroline Karlsson.

Polisen har i nuläget ingen misstänkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.