Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En explosion inträffade i ett flerfamiljshus i Tynnered natten till fredag. Ingen uppges vara skadad men entrédörren är förstörd. Foto: Joakim Eriksson/ Agena Foto

Explosion vid flerfamiljshus i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Entrén till ett flerfamiljshus i södra Göteborg förstördes i samband med en explosion på fredagsmorgonen. Polisen misstänker att smällen har kopplingar till gängbrottslighet.

– I trappuppgången bor en person med kopplingar till ett av nätverken i syd. Det är en pågående konflikt, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

Explosionen inträffade vid en fastighet i närheten av Opaltorget i Tynnered vid 03-tiden.

Polisen inledde en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse och har under natten och de små morgontimmarna undersökt platsen. Skadorna på huset ska vara begränsade till dörren. Enligt polisen tyder det mesta på att smällen har orsakats av en så kallad banger.

Ingen person ska ha skadats vid smällen.

Polisen ökar närvaro

Med anledningen av händelsen kommer polisen att öka sin närvaro i området.

– Vi har uniformerad personal på plats. Vi kommer att öka på detta under helgen så att det inte blir någon eskalering, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.