Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Johan Floderus återförenades med familjen på lördagen. Foto: PRIVAT

Familjen Floderus glädje efter återföreningen: ”En otrolig lättnad”

Uppdaterad
Publicerad

Nu kommenterar Johan Floderus familj att sonen är en fri man och åter på svensk mark.

”Att verka för Johans välbefinnande är det viktigaste för oss nu. Vi planerar så lite som möjligt”, skriver pappan Matts Floderus i ett sms till SVT Nyheter Väst.

Johan Floderus och Saeed Azizi släpptes fria från iranskt fängelse sedan de utväxlats mot Hamid Noury, dömd för grovt folkrättsbrott.

Klockan 21.20 i lördags landade de på Arlanda.

Johan Floderus fängslad i Iran

Nu kommenterar familjen Floderus från Kungälv återföreningen till SVT Nyheter Väst.

”Det har varit helt omtumlande för oss sedan vår statsminister ringde till oss lördag kl 13 och meddelade att Johan är fri och sitter på ett plan hem. Det är en otrolig lättnad och en fantastisk lycka att mardrömmen äntligen är slut. Samtidigt är våra tankar hos dem som inte fått hem sina nära och kära”, skriver pappan Matts Floderus i ett sms och fortsätter:

”Vi ska nu försöka landa i detta och bara vara tillsammans. Att verka för Johans välbefinnande är det viktigaste för oss nu. Vi planerar så lite som möjligt.”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Johan Floderus och Saeed Azizi återförenas med sina familjer efter fångenskap i Iran. Foto: Tom Samuelsson / Regeringskansliet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Johan Floderus fängslad i Iran

Mer i ämnet