Elin och Ida Fredrikson är systrar och spelar tillsammans i den högsta divisionen för basket i Sverige. Foto: SVT

Familjen lever sina liv för klubben – har nått oanade framgångar

Uppdaterad
Publicerad

Högsbo basket har som nykomling skakat om svenska basketligan. I kvartsfinalen slog laget ut Luleå, som vunnit fem raka SM-Guld. Centralt i denna framgångssaga står en familj.

Det var en stor skräll när Högsbo i helgen tog sig till semifinal i Svenska basketligans slutspel, SBL. Högsbo basket är nykomlingar i ligan och har nu nått till semifinal under sitt första år. På planen spelade både Elin och Ida Fredrikson.

– Det är så kul för här hänger vi mest allihop. Det är inte bara Ida och jag som spelar som står bakom detta utan det är ett stöd från hela familjen. Något vi har tillsammans och delar, säger Elin Fredrikson.

Varit med sen starten

Familjen Fredrikson har en lång tradition i Högsbo basket. Systrarna Elin och Ida spelar i damlaget, mamma Johanna jobbar på klubbens kansli och pappa Jonas är sportchef. Farmor Elisabeth vann två SM-guld med klubben på 70-talet och farfar Thomas var med och spelade nästan från klubbens start 1958.

– Vi gör mycket i klubben, men är aldrig oersättliga. Vi försöker alltid göra det bästa och är det någon som behöver hjälp så är vi här, säger Jonas Fredrikson, innan Johanna Fredrikson fyller i:

– Vi har väldigt många i Högsbo basket som jobbar jättemycket. Det är inte bara Fredrikson.

Vad betyder klubben för familjen då?

– Det är däremot allt, säger Johanna och Jonas Fredrikson och skrattar båda två.

På torsdag spelar Högsbo den första semifinalen mot EOS från Lund.

Se klippet högst upp i artikeln där familjen berättar om hur mycket Högsbo basket betyder för dem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.