Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Möt några av de fans och klasskamrater som samlades för att sörja rapartisten C.Gambino i Göteborg på nationaldagen. Foto: George Adam/SVT

Fanet Viggo, 13, en av flera besökare vid C.Gambinos minnesplats på nationaldagen

Publicerad

På nationaldagen samlades både fans och klasskamrater i parkeringsgaraget i Hisings Backa, där rapartisten C.Gambino sköts till döds i tisdags.

– Jag uppskattade hans musik väldigt mycket, det är väldigt tråkigt att han gick bort, säger Viggo Green, 13 år.

I parkeringsgaraget vid Selma Lagerlöfs torg i Göteborg har ljus tänts. Flera har samlats på torsdagen för att minnas 26-åringen.

– Han var verkligen en karaktär. Man kunde se från långt håll att han var musikintresserad, säger klasskamraten Seiran Heidari.

Rapartisten C Gambino skjuten till döds i Göteborg

I nuläget är ingen gripen för mordet. En av teorierna som polisen arbetar efter är att händelsen skulle vara kopplad till konflikter i gängmiljön.

– Jag trodde inte att han hade en sådan stor hotbild mot sig, säger Seiran Heidari.

Mamman: ”Viktigt att prata om”

Josefine Green har tagit sig till minnesplatsen tillsammans med sin son Viggo. Både hon och barnen brukade lyssna på rapartisten.

– Jag är inte en sådan förälder som tycker att man ska hålla allt sådant där ifrån barnen, utan det är mer 'lyssna på vad ni vill så kan vi ta ett samtal om det', säger hon.

Hör henne berätta mer om det i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rapartisten C Gambino skjuten till döds i Göteborg

Mer i ämnet