Uddevalla tingsrätt Foto: SVT

Fängelsestraff för kidnappning i Dalsland

Publicerad

Två kvinnor och en man döms för kidnappningen av en kvinna i Dalsland.

LÄS MER: Häktade efter kidnappning av kvinna

De personer som kidnappade och misshandlade en kvinna i Dalsland döms i dag till fängelse. En av de åtalade, en 45-årig kvinna, var bekant med offret sedan tidigare, och hade bråkat med henne kvällen innan kidnappningen.

Misshandlades med tillhygge

Det var i april som tre personer åkte hem till kvinnan, misshandlade henne i sitt hem och sedan drog in henne i bagageluckan till deras bil. Båda de åtalade kvinnorna ska ha deltagit i misshandeln som fortsatte i bilen. Mannen ska ha varit med i bilen men inte själv misshandlat kvinnan. De ska senare ha stannat på en camping i närheten och återigen misshandlat offret för att sedan bundit fast henne och lämnat henne på campingen. Hon ska senare ha hittats av andra personer.

Bland annat ska en yxa och en kniv ha använts under misshandeln av kvinnan. Enligt kvinnan ska hon fått höra att de skulle döda henne.

Bråk kvällen innan

Kvällen innan kidnappningen hade den kidnappade kvinnan varit hemma hos en av de tilltalade för att prata med hennes son. Enligt kvinnan hade sonen snott hennes TV och mediciner. Det blev ett bråk mellan den åtalade 45-åringen, hennes son och kvinnan. Sonen ska inte ha deltagit i den senare misshandeln eller kidnappningen. 

Döms till fängelse

Båda kvinnorna döms till två år och sex månaders fängelse för grov misshandel och mäniskorov. Mannen döms till åtta månaders fängelse för medhjälp till olaga frihetsberövande och medhjälp till misshandel. Alla kommer att betala skadestånd till kvinnan. De nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.