Stena Jutlandica lämnar Göteborg för reparation i Danmark. Foto: SVT

Färjan ska repareras i Odense

Uppdaterad
Publicerad

Stena Jutlandica lämnade under måndagskvällen Göteborg för att för egen maskin ta sig till varvet i Odense för reparation.

– Den kommer att vara ur trafik minst i två veckor, det kan bli längre också det vet vi när dom undersökt båten på varvet, säger Jesper Waltersson informationschef på Stena Line.

För Stena Line kommer olyckan olägligt. Sommarveckorna är de viktigaste på hela året och det är då pengarna ska hämtas in. Men långt ifrån alla avgångar har varit fullbokade så det har funnits utrymme att boka om passagerere till alternativa färjor, Stena Danica med avgång Göteborg och Stena Nautica med avgång Varberg. Jesper Waltersson tror att de som bokat fått ett godtagbart alternativ. Värre är det med nybokningar.

Färjekollision utanför Göteborg

– På kortsikt tror jag att det löst sig. Vi fyller upp befintliga fartyg, men på vissa avgångar är det fullt nu.

För egen maskin till Odense

Färjan är nu provisoriskt reparerad och kan därför för egen maskin ta sig till varvet i Odense. En mer exakt uppfattning om tidsåtgång kan komma under morgondagen eller senast onsdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Färjekollision utanför Göteborg

Mer i ämnet