Vid 14-tiden meddelade polisen att det misstänkta föremålet oskadliggjorts och att avspärringarna hävts, förutom brottsplatsen. Foto: Alva Karlsson/SVT

Farligt föremål hittat i Slottsskogen i Göteborg – stort område spärrades av

Uppdaterad
Publicerad

Ett större område spärrades av i Slottsskogen i Göteborg, efter att ett misstänkt föremål hittats i närheten av Dag Hammarsköldsleden. Vid 14-tiden meddelade polisen att föremålet oskadliggjorts och att avspärringarna hävts, förutom brottsplatsen. 

Polisen skriver på sin hemsida att föremålet ”betraktas som farligt”.

– Det är parkarbetare som gjorde upptäckten, säger Christer Fuxborg som är polisens presstalesman.

Trafiken på Dag Hammarsköldsleden och spårvagnstrafiken som löper parallellt med vägen stoppades, men kunde släppas på igen strax innan 14.

– När vi fick larmet kunde vi på rak arm inte avfärda att det var ofarligt, säger Christer Fuxborg.

Hur ser föremålet ut?

Några sådana uppgifter går jag inte ut med.

Byggt för att ”se skarpt ut”

Nationella bombskyddet kallades in och deras första bedömning av föremålet var att det med största sannolikhet är ofarligt. Man tror däremot att den som byggt och placerat föremålet på platsen har gjort det på ett sätt så det ska se ”skarpt ut”, skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rubricerar händelsen som förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.