Foto: SVT

Rånad och fastbunden i hemmet – med örngott över huvudet

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern blev rånad i sitt hem i Majorna i Göteborg på tisdagsmorgonen. Han satt och spelade tevespel när flera personer kom in i lägenheten, band fast honom och trädde ett örngott över huvudet på honom. Sedan letade de igenom lägenheten.

– Han fick något slag och fick örngottet över huvudet, så han kunde inte se så mycket, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Händelsen inträffade runt klockan halv fyra under natten mot tisdagen, men polisen larmades först vid halv sex, när mannens flickvän kom hem och upptäckte vad som hade hänt. Då var mannen fortfarande fastbunden.

– Mannen hade inga större skador som behövde vård, säger Peter Adlersson.

Rån eller grovt rån

Det är oklart hur många personer som kom in i lägenheten, men de ska ha gått in genom den olåsta ytterdörren. De kom över bland annat kläder och smycken.

– Nu ska vi göra mer ingående undersökningar av lägenheten och se om det finns några spår efter gärningsmännen, säger Peter Adlersson.

En anmälan om rån, alternativt grovt rån, har skrivits.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.