Foto: ADAM IHSE / TT

Fiasko för Håkanutställning

Uppdaterad
Publicerad

Den tänkta storpubliken till Lisebergs senaste attraktion – ett Håkan Hellström-utställning – uteblir.
– Vi är inte nöjda, säger Per Alexanderson, Lisebergs underhållningschef

Som Göteborgs-posten berättat om tidigare går det inget vidare för Håkan Hellström-utställningen, med namnet ”Klubbland”, på Liseberg. Attraktionen invigdes 22 april och parken hade förhoppningar om att dra storpublik.

TV: Här är Håkans ”Klubbland”

Men denna har uteblivit. Istället är det ungefär 88 personer om dagen som har besökt utställningen, en siffra som är rejält lägre än vad parken hade hoppats på.

– Vi är inte nöjda, säger Lisebergs underhållningschef Per Alexanderson.

LÄS MER: Liseberg dyraste nöjesparken för barnfamiljerna

Inte överskattat intresset

Vad det uteblivna intresset beror på är en kombination av olika faktorer, tror Alexanderson. Men man hoppas att besökstalen ska stiga framöver.

– Vi studerar det här väldigt noga, som vi gör med alla affärer. Det är en jättebra utställning. Vi kanske helt enkelt inte varit tillräckligt bra på att tala om det, säger han.

Har ni överskattat Håkan-intresset i Göteborg?

– Det tror jag inte. Definitivt inte.

Pop-up utställning

Klubbland är en hyllningsutställning till Håkan Hellström, där en del saker kommer från sångaren själv och människor i hans närhet. Den beskrivs som en interaktiv, visuell, musikalisk och kärleksfull hyllning till en av Sveriges största artister.

Klubbland ersätter utställningen Evert Taubes värld, som funnits på Liseberg i åtta år. Inträdet här var dock gratis, medan Klubbland kostar 75 kronor i inträde. Enligt Liseberg har utställningen haft 88 besökare om dagen.

Håkan-uställningen är en så kallad pop-up, och håller endast på till den 30 december.

LÄS MER: Så ställer du in Väst som startsida i SVT Nyheters app

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Håkan Hellström

Mer i ämnet