Två personer har anhållits för Landvetter-sprängningen. Foto: Privat

Fler anhållna för Landvetter-sprängningen

Uppdaterad
Publicerad

Två män har anhållits misstänkta för försök till mord samt grov allmänfarlig ödeläggelse i samband med en sprängning i Landvetter i slutet av förra året.

– Vi har fått jobba i lugn och ro med förundersökningen och då dök dessa ytterligare två personer upp, säger Urban Svahn, spaningschef grova brott till SVT Nyheter Väst.

Under tisdagseftermiddagen anhölls två män misstänkta för försök till mord samt grov allmänfarlig ödeläggelse i samband med den sprängning som skedde i Landvetter den första november förra året.

Sprängdådet skedde på en parkeringsplats i ett bostadsområde i Landvetter. Ingen person skadades vid händelsen, men ett flertal bilar fattade eld.

Ingår i Rimfrost

Enligt polisen har fallet kopplingar till södra Sverige och ligger inom ramen för den nationella särskilda händelsen Rimfrost. Sedan tidigare sitter två personer häktade misstänka för försök till mord och allmänfarlig ödeläggelse i samband med sprängningen.

– Vi har nu frihetsberövat ytterligare personer i detta ärende och genomfört ett antal husrannsakningar. Vi flyttar ständigt fram våra positioner och ärendet går framåt, säger Urban Svahn, spaningschef grova brott, utredningssektionen region Väst.

Grovt organiserad brottslighet

Enligt Urban Svan har operation Rimfrost en stor betydelse för att dessa ytterligare personer anhållits.

– I och med Rimfrost har vi bra med personal och stöttning från andra regioner när det gäller bekämpning av den grovt organiserade brottsligheten, säger Urban Svahn till SVT Nyheter Väst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.