Foto: Leif-Åke Adolfsson

Tre personer frihetsberövade efter sprängning i Landvetter

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer är nu enligt polisen frihetsberövade, misstänka för försök till mord och allmänfarlig ödeläggelse i samband med sprängningen i Landvetter tidigare i november.

– Sedan tidigare sitter en person häktad och nu har ytterligare två personer anhållits misstänkta för försök till mord och allmänfarlig ödeläggelse, säger Urban Svahn, spaningschef grova brott, till SVT Nyheter Väst.

Det var den första november som en bil sprängdes på en parkeringsplats i ett bostadsområde i Landvetter.

Ingen person skadades vid händelsen, men ett flertal bilar fattade eld. Fallet har enligt polisen kopplingar till södra Sverige och polisregionerna Syd och Väst har samarbetat  kring den nationella särskilda händelsen som benämns Rimfrost. En kraftsamling mot den grovt organiserade brottsligheten.

– Förundersökningen fortsätter och det kan bli fler husrannsakningar och gripande framöver, säger Urban Svahn, spaningschef grova brott, utredningssektionen region Väst.

Vad kan du säga mer om det här?

– Vi är inne i ett känsligt utredningsskede, så jag vill inte uttala mig mer just nu, säger Urban Svahn.

En rad husrannsakningar

Det har bland annat genomförts en rad husrannsakningar.

– Kriminaliteten har inga geografiska gränser och vi har ett bra samarbete med våra kollegor i region Syd, säger Urban Svahn, spaningschef grova brott, utredningssektionen region Väst.

Samarbetat har nu resulterat i att tre personer blivit frihetsberövade misstänkta för försök till mord och allmänfarlig ödeläggelse efter spräningen i Landvetter.

– Jag uppskattar starkt det arbete som gjorts av region Väst och Syd i detta fall, säger Stefan Hector nationell kommenderingschef för den nationella särskilda händelsen Rimfrost.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.