Foto: TT

Besvärligt väglag i Västsverige – flera trafikolyckor

Uppdaterad
Publicerad

Snövädret som dragit in över Västsverige under tisdagen har lett till halt väglag och flera avvåkningar. I Skultorp utanför Skövde voltade en personbil.

– Det var halt på platsen, säger Anders Olsson vid Räddningstjänsten.

Det kan vara besvärligt väglag på många håll i Västsverige det närmaste dygnet. Under tisdagseftermiddagen rapporterar polisen om flera mindre avåkningar, som troligtvis haft ett samband med halkan.

– Men av avåkningarna är det inget som lett till några personskador eller varit allvarligt hittills, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid Polisen.

Moddigt väglag

Två bilar kolliderade vid 16.30-tiden i Lysekils kommun på väg 162 i närheten av Gläborgsmotet och E6. En person fick föras till sjukhus med lindriga skador.

– Det var en personbil som kört in i baken på en annan bil som skulle svänga vänster, säger Lars Samuelsson, insatsledare vid Räddningstjänsten Mitt Bohuslän.

– Det var rätt halt på platsen så det kan nog varit en starkt bidragande orsak. Det är ganska moddigt på vägbanan, säger han.

Bil voltade

I Skultorp utanför Skövde på riksväg 26 i norrgående riktning voltade en personbil med fyra personer i bilen, larmet kom in runt 17.40.

– Men den ska tydligen ha hamnat på fyra hjul igen, säger Peter Adlersson vid Polisen.

Enligt Räddningstjänsten i Östra Skaraborg fördes tre personer till sjukhus men det ska inte handlat om några allvarliga skador.

– Det var halt på platsen. Men om det sedan var orsaken till olyckan vill jag inte uttala mig om, säger Anders Olsson, inre befäl vid Räddningstjänsten i Östra Skaraborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.