Flera bilar i trafikolycka på E6

Uppdaterad
Publicerad

E6 stängdes på måndagskvällen av i södergående riktning efter en masskrock utanför Göteborg.

– Det är väldigt rörigt i trafiken, säger Peter Adlersson, presstalesman vid polisen i region väst.

En olycka har inträffat på E6 ungefär 500 meter norr om Lindomemotet utanför Göteborg. Larmet kom in strax efter halv nio under måndagskvällen.

– En lastbil med släp och fyra personbilar är inblandade, säger Maria Berntsson, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

Olyckan inträffade i södergående riktning och körfältet var under kvällen avstängt i väntan på att bärgningsbil ska komma på plats. Även i norrgående riktning var trafiken begränsad.

– Norrgående riktning är en fil öppen för trafik. Vi spärrar av och ser till att ambulansen kan komma fram och arbeta, säger Maria Berntsson.

– Det är väldigt rörigt i trafiken. Vi ska försöker leda om trafiken på något sätt, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region väst.

Polisen har haft två patruller på plats som arbetat med att leda om trafiken.

– Jag har precis fått in uppgifter från patrullerna på plats att inga ska vara allvarligt skadade, säger Peter Adlersson.

Trafiken rullade på som vanligt vid midnatt natten till tisdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.