Foto: Robert Betzehag / Rescue Photo

Flera bilbränder i Trollhättan

Uppdaterad
Publicerad

Flera bilar sattes i brand i Trollhättan under lördagskvällen. Det rör sig om bränder på fyra olika platser.

– Det var en till två bilar per plats som brann, men jag har inte något exakt antal i nuläget, säger Peter Nordegard, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Larmen kom in till polisen på lördagskvällen mellan klockan 19.45 och 21. Först ska en bil ha brunnit på Hedenängsvägen och strax därefter två på Furulundsvägen. Därefter brann två bilar och en husvagn på Skillnadsgatan och två bilar på Strömbergsvägen.

– Det ligger ganska nära varandra i tid och rum, men om det är samma personer som har tänt eld på dem vet vi inte, säger Peter Nordegard.

Bränderna var utspridda på olika platser men polisen var på plats i Kronogården i Trollhättan under hela natten mot söndagen.

Hittade kolsyrevapen under husrannsakan

Under kvällen genomförde polisen en insats i stadsdelen efter att allmänhet iakttagit en person som setts bära på något slags vapen, rapporterar Sveriges Radios P4 Väst.

En husrannsakan gjordes på en adress av bland annat polisens insatsstyrka, som hittade ett antal kolsyrevapen och vapenattrapper, enligt radion.

”Behandlas som två separata händelser”

Minst två personer har hämtats in till förhör och är misstänkta för stöld alternativt häleri eftersom polisen också hittat vad man tror är stöldgods.

– Inledningsvis var det tal om vapenbrott men det ändrades, säger Peter Nordegard.

Om husrannsakan hänger ihop med bilbränderna vill polisen inte uttala sig om.

– Jag vill inte spekulera i det i nuläget. Som det ser ut nu behandlar vi det som två separata händelser, säger Peter Nordegard.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.