Foto: SVT Design.Visa alla (4)
Visa alla (4)

Bilexplosion har koppling till gängkonflikt

Publicerad

En av de omkomna i gårdagens bilexplosion i Göteborg är en tongivande gängmedlem i 30-årsåldern. Det uppger källor till SVT Nyheter. Totalt dog fyra personer i explosionen, varav en är ett barn i förskoleåldern.

Polisen bekräftar nu för SVT Nyheter att en av de avlidna personerna i bilen har koppling till gängkriminalitet. Den avlidne mannen med gängkopplingar har enligt uppgifter till SVT Nyheter varit inblandad i senaste årens gängkonflikter i Göteborg. Hotbilden mot honom har länge varit stor. Och enligt uppgifter till SVT Nyheter hade han skottsäker väst när bilen exploderade.

Det var strax efter klockan 17 på fredagseftermiddagen som en bil exploderade i rondellen vid Torslanda brandstation i Göteborg. Tre personer som satt i bilen avled direkt av explosionen, barnet fick livshotande skador och dog under natten.

– Vi har nu transporterat bort bilen och ska göra en noggrann teknisk undersökning, sa Robert Karlsson, chef för polisens utredning av grova brott i region Väst, till SVT Nyheter på fredagen.

En förundersökning om brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor har inletts. Dessutom håller man vittnesförhör och undersöker olycksplatsen.

”Hörde fruktansvärd smäll”

Janne Wolltin blev ögonvittne till händelsen och berättar för SVT Nyheter om den fruktansvärda smäll han hörde när han körde in i rondellen:

– Jag såg delar flyga omkring högt upp i luften och såg sedan resterna av en bil. Först trodde jag att den hade kört in i räcket, men det var en kraftig explosion. Jag körde fram och tog med mig brandsläckaren ut. Jag tror det var fyra personer i bilen.

Vad tänkte du när du hörde smällen?

– Vad är detta för någonting? Men när jag kom fram så såg jag att det måste ha varit en bomb i bilen. Det var helt sönderslitet, framdelen till motorn och allt var borta, säger Janne Wolltin.

Trafiken leddes om

Explosionen som inträffade på väg 155 vid rondellen utanför brandstationen i Torslanda orsakade stora trafikstörningar på grund av avspärrningarna. Vägen stängdes av helt och trafiken dirigerades om vid Volvo Sörredsvägen, Björlandavägen och Kongahällavägen.

Flera chockade vittnen befann sig vid olycksplatsen.

På fredagskvällen kopplade stadsdelen in en grupp. Chockade togs emot i kyrkan i Amhult.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bilexplosion i Torslanda

Mer i ämnet