Utredning om sexuellt ofredande. Foto: SVT

Flera fall av sexuellt ofredande på krog

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Lidköping efterlyser nu fler personer som har utsatts för sexuellt ofredande. Hittills har man fått in tre anmälningar om sexuellt ofredande och ett misstänkt fall av misshandel som alla ska ha inträffat på en nattklubb i Lidköping i lördags.

– Det är allvarligt och det är väldigt kränkande för tjejerna såklart, säger kriminalinspektör Magnus Larsson.

Felicia Stadling från Vara, berättade på Facebook om hur hon utsattes för sexuella trakasserier av fyra olika män vid separata tillfällen under lördagskvällen på en nattklubb i Lidköping.

– Två olika killar daskade till mig på rumpan när jag dansade och en tredje kille höll fast mig och tryckte upp sitt kön mot mig bakifrån så hårt att jag var tvungen att slita mig loss, berättade Felicia Stadling tidigare för SVT Nyheter Väst.

Ofredande på krogen

Återgå till grottan

Felicia Stadling har fått nog. Foto: Privat

Hon har uppmanat andra tjejer att att berätta och polisanmäla. Och till männen som tafsar skriver hon:

”LÄGG NER – och återgå till grottan ni kom ifrån. Vi vill faktiskt bara ha kul.”

Och gensvaret har blivit väldigt stort, många delar och berättar om att de blivit utsatta för liknande trakasserier.

Läs också: Hon vill få stopp på sexuella trakasserier

Tre fall av sexuellt ofredande

Just nu har kriminalinspektör Magnus Larsson tre fall av sexuellt ofredande på sitt bord som alla härrör från lördagskvällen på krogen i Lidköping.

– Det är anmärkningsvärt. Vi brukar ha lugna kvällar på krogarna i Lidköping, även om det förstås händer saker som aldrig når oss, säger han.

Uppmanar folk att anmäla

Även i sociala medier har polisen i Västra Skaraborg uppmanat personer som kan ha varit utsatta för sexuellt ofredande att höra av sig till polisen och göra en anmälan. De är också intresserade av observationer kring händelserna och söker vittnen.

– De behöver inte ha sett själva händelsen. Det räcker med att de sett eller hört hur kvinnorna reagerat eller andra omständigheter runt det som hände, säger Magnus Larsson.

Polisen har ännu inte någon misstänkt gärningsman, men det finns flera vittnen till händelserna. Dessutom inträffade ett misstänkt misshandelsfall under natten när två tjejer knuffades och krockade på dansgolvet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ofredande på krogen

Mer i ämnet