En stor polisinsats pågår just nu i Mölnlycke. Foto: Mikael Berglund

Minst åtta skadade efter skottlossning vid festlokal – stor polisinsats i natt

Uppdaterad
Publicerad

Åtta personer har skadats under en skottlossning i en festlokal i Mölnlycke utanför Göteborg. En stor polisinsats har pågått under natten och 13 personer har anhållits.

– Det är ett händelseförlopp som rör sig över flera platser men ett geografiskt begränsat ställe, säger Tommy Nyman presstalesperson på polisen i region Väst.

Larmet kom till polisen klockan 21.19 på lördagskvällen. En misstänkt skottlossning hade då skett i anslutning till en festlokal i centrala Mölnlycke.

På plats konstaterades att flera personer hade skadats.

– Jag kan bekräfta att vi har haft en skottlossning och att det är skadade personer. Jag vet inte hur många, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Under söndagsmorgonen bekräftade polisen att totalt åtta personer tagits in till sjukhus med skador relaterade till händelsen. En person ska enligt Sahlgrenska Universitetssjukhuset vara allvarligt skadad, en person ska ha fått lämna sjukhuset.

Enligt polisen har flera av de skadade kopplingar till Hells Angels.

13 anhållna

13 personer är anhållna efter den skottlossning som skedde i Mölnlycke utanför Göteborg på lördagskvällen. De aktuella brottsrubriceringarna är försök till mord och grov misshandel, enligt åklagarmyndigheten.

– Utöver teknisk utredning fortsätter nu arbetet med förhör av vittnen och de misstänkta för att tydligare klargöra vad som skett, säger vice chefsåklagare Karl-Erik Esbo, som leder förundersökningen under helgen.

De misstänkta personerna är män i åldern 25-50. De anhölls av jouråklagare på natten mellan lördag och söndag. Samtliga personer är för närvarande skäligen misstänkta, den lägre misstankegraden.

Flera förhör

Enligt frilansfotografen Mikael Berglund har ett stort antal polisbilar rört sig i området under kvällen och natten. De har även stoppat trafiken och kontrollerat bilar.

– Det är poliser överallt just nu. Jag såg precis en ambulans som eskorterades av polisen, sade han vid 23-tiden.

Polisen har påbörjat en utredning om försök till mord. Flera personer har hämtats in till polisen för förhör under natten och även de som nu vårdas på sjukhus ska höras av polisen.

– Det är ett händelseförlopp som rör sig över flera platser men ett geografiskt begränsat ställe. Det är många trådar som ska knytas upp. Vi har en uppfattning om vad som har hänt, men kan inte berätta mer än så, säger Tommy Nyman presstalesperson på polisen i region Väst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.