Polisens tekniker arbetar på platsen utanför en festlokal i Mölnlycke utanför Göteborg där en skottlossning inträffade på lördagskvällen. Foto: Adam Ihse/TT

Flera skadade har kopplingar till Hells Angels

Uppdaterad
Publicerad

Vid nattens skottlossning då minst åtta personer skadades, varav en allvarligt, ska flera av de skadade ha kopplingar till Hells Angels.

– Ja, så är det. Flera av de skadade har kopplingarna till den kriminella organisationen Hells Angels, säger kriminalkommissarie Sven Lindgren, till SVT Nyheter Väst.

13 personer har anhållits efter skottlossningen i Mölnlycke, där minst åtta personer skadades varav sex av dem fortfarande vårdas på sjukhus. Det uppger Sahlgrenska Universitetssjukhuset under söndagsmorgonen till SVT Nyheter Väst.

Nu har det framkommit att flera av de skadade har med Hells Angels att göra. Något som Göteborgs-Posten var först med att rapportera om.

Polisen bekräftar uppgifterna

SVT Nyheter Väst får tag på kriminalkommissarie Sven Lindgren under söndagsförmiddagen och han bekräftar de uppgifterna.

– Flera av dem som skadades vid skottlossningen har med den kriminella organisationen Hells Angels att göra. Jag vet exakt hur många de är, men det tänker jag inte gå ut med, säger Sven Lindgren till SVT Nyheter Väst.

Polisens tekniker arbetar på platsen utanför en festlokal i Mölnlycke utanför Göteborg där en skottlossning inträffade på lördagskvällen. Foto: Adam Ihse/TT

Enligt honom följer de nu rutinerna vid grova brott, och det kommer att göras en teknisk undersökning av platsen under dagen.

– Det råder förundersökningssekretess på det här, så jag kan inte säga någonting mera, säger han.

De tolv anhållna är misstänkta för olika brott i samband med skottlossningen på lördagskvällen. Åklagare har inlett förundersökning gällande försök till mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.