Flipperspelandet lockade Karyn Kiser till att flytta till Borås. Foto: SVT

Flipperspelet lockade Karyn från USA att flytta till Borås

Uppdaterad
Publicerad

I helgen samlas tävlande med flinka fingrar i Borås för att tävla i EM i flipperspel.

– Borås är Sveriges flipper-huvudstad , säger Karyn Kajser från USA som flyttat till hit på grund av sporten.

Totalt kommer 256 flipperspelare från bland annat Belgien, Nederländerna och Italien att delta i EM som går av stapeln i Borås imorgon. Även deltagare utifrån Europa tillåts delta i tävlingen.

En av dem är Karyn Kajser från USA.

– Flipper är bra mot stress tror jag. Man behöver bara tänka på det som finns framför en i spelet, säger Karyn Kajser som flyttade till Sverige för ett par år sedan.

Hon valde just Borås som sin blivande hemstad för att kunna spela mer flipper.

– Man kan bli duktig på flipper ganska snabbt. Man märker skillnaden redan andra gången man spelar. Det finns inte mycket i livet som ger den känslan så snabbt, säger Kayn Kajser.

Intresset ökar

Flipperspelen hade sin guldålder under 90-talet då de fanns på många krogar och pizzerier runt om i landet. Med tiden svalnade intresset och många av maskinerna försvann. Nu har dock spelen fått ett uppsving igen.

– Det har exploderat de senaste åren. När jag började spela för 12 år sedan spelade man hemma hos folk. Nu finns lokaler och det börjar ställas ut spel igen som inte funnits utställda på tio år, säger Christian Holmsten som arrangerar EM.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.