Zakaria Abna-Aissa, affärschef på Flygbussarna Airport Coaches Foto: Flygbussarna

Flygbussarna kör utan passagerare

Publicerad

Flygbussarna som trafikerar Landvetter och Göteborg i stort sett tappat alla sina passagerare på bara två veckor och har tvingats att kraftigt reducera sina avgångar.

– Det är en väldigt svår tid. Innan Corona hade vi turer som gick var 12:e minut, idag går bussarna en gång i timmen, säger Zakaria Abna-Aissa, affärschef på Flygbussarna Airport Coaches. 

Fortsätter köra

Flygbussarna har trafikerat Landvetter i snart 20 år och trots att de flesta turerna nu går tomma är man mån om att upprätthålla en viss trafik för sina kunder och pendlare som arbetar runt och på Landvetter flygplats. Kommer inte resandet igång är det, liksom för många andra företag, osäkert vilken framtid man går till mötes.

Kommer ni att överleva denna krisen?

– Vi ser långsiktigt på vår verksamhet och jobbar intensivt för att anpassa oss efter rådande situation. Vi har korttidspermitterat våra medarbetare och kommer med hjälp av det omsättningsbaserade stödet från regeringen nu ha bättre förutsättningar att klara av den här krisen.

Ovanlig situation

Inom företaget finns ett par bekräftade fall där anställda drabbats av Corona. Stämningen bland de anställda är inte som den brukar, däremot är engagemanget lika stort som vanligt. 

– Jag är imponerad över våra medarbetares engagemang och att de är så lojala, trots att det är en mycket tuff situation som vi befinner oss i just nu, säger Zakaria Abna-Aissa.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet