Flygplan voltade på Säve flygplats – två skadade

Publicerad

Strax efter klockan 19 larmades polis, räddningstjänst och ambulans till Säve, där ett mindre flygplan voltat av landningsbanan. Enligt polisen ska två personer färdats i flygplanet, de fick föras till sjukhus med lindriga skador.

På torsdagskvällen inkom ett larm om en olycka på Säve flygplats, Sex enheter från räddningstjänsten skickades till platsen.

– Det är ett ultralätt plan med två personer som voltat av banan, vi är där och säkerställer brand och läckage. Planet läcker inte och det är ingen brand, sa Bosse Florell, larm och ledningsoperatör på Räddningstjänsten Storgöteborg.

Lindriga skador

Vid 20:00 uppgav polisen att det är en man och en kvinna som färdats i flygplanet. De båda fördes med ambulans till sjukhus.

– Det handlar om lindriga skador på båda, sa Anna Göransson, polisens presstalesperson i Väst.

Flygplanet kommer att bärgas från platsen.

Det är i nuläget oklart vad som kan ha orsakat olyckan. Händelsen kommer att utredas av polis, en anmälan gällande vållande till kroppsskada har upprättats.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer