Ett strömavbrott ledde till att pumpar i flytdockan slutade fungera, och den fick slagsida. Foto: Jaroslaw Fethke/PrivatVisa alla (2)
Visa alla (2)

Flytdocka med Lysekilsfärja har fått slagsida

Uppdaterad
Publicerad

Vägfärjan Neptunus, som vanligtvis trafikerar Gullmarsleden mellan Uddevalla och Lysekil, har råkat ut för en olycka. Färjan befann sig ombord på en flytdocka i Landskrona hamn när flytdockan fick slagsida efter ett strömavbrott. Det meddelar Trafikverket via sin hemsida.

Det var under natten till måndag som olyckan inträffade vid Landskrona hamn. En flytdocka fick slagsida och ombord fanns vägfärjan Neptunus, vilket Helsingborgs dagblad var först med att rapportera.

Trafikverkets presstjänst vill inte gå in i detalj på vad som hänt, men på deras hemsida görs det tydligt att olyckan inträffat på grund av ett strömavbrott som i sin tur gjort att pumparna i flytdockan havererat. Detta ledde sedermera till att flytdockan fick slagsida.

Resenärer påverkas inte

Vägfärjan Gullbritt kommer att täcka upp för Neptunus vanliga rutt och trafiken på Gullmarsleden kommer inte att påverkas till följd av olyckan.

Det finns i nuläget inga uppgifter om personskador i samband med olyckan, men skadorna på Neptunus uppges vara omfattande. Bland annat ska elektronisk utrustning och propellrar ha skadats, enligt Trafikverket.

SVT Nyheter Väst har sökt Landskronavarvet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer