Föräldern Josef om olycksberget på Sjumilaskolan i Biskopsgården: ”Gör något nu”

Uppdaterad
Publicerad

Berget där en pojke föll och dog behöver åtgärdas snabbt, menar Josef Nachbat, pappa till tre barn på Sjumilaskolan i Göteborg. Kravallstaket har satts upp, men långsiktiga åtgärder kan bli aktuella först när kommunens utredning är klar.

– Tänk om något mer barn ramlar där, säger Josef Nachbat.

Efter olyckan har ett kravallstaket satts upp vid berget. Sedan tidigare fanns ett staket upptill. Nu har även tillfälliga staket har nu satts upp nertill, och vid en lucka som fanns uppe på berget.

Skolan väntar nu på besked om fler åtgärder – och enligt lokalförvaltningen inväntar man grundskoleförvaltningens utredning innan det fattas något beslut om skolgården.

Dödsfallet på Sjumilaskolan

– Vi bedömer att kravallstaketen är en tillräcklig åtgärd just nu, men de är inte den permanenta lösningen, säger Ulf Krüger, avdelningschef fastighet på lokalförvaltningen i Göteborg.

”Kan behöva fundera en extra gång”

Frågan är intressant för skolor i hela landet, menar Ulf Krüger som tycker det handlar om hur vi ska tänka kring våra skolgårdar när det kommer till balans mellan lek och säkerhet.

– Det här är en kuperad skolgård med fina inslag av naturmiljöer, och att man också ska stimulera barnens motorik. Samtidigt kan vi behöva fundera en extra gång om vi behöver göra på något annat sätt framöver när det gäller de här miljöerna för barnen, säger Ulf Krüger.

Men Josef Nachbat, som har tre barn som går på skolan, menar att mer åtgärder än kravallstaketet behövs omgående.

Hör pappan Josef Nachbat om varför han vill se snabba åtgärder, i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsfallet på Sjumilaskolan

Mer i ämnet