Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rita Svensson är en av föräldrarna som är kritiska till Trollhättans beslut om att lägga ner Kronan. Foto: Lisa Johansson/SVT

Föräldrakritik efter skolbeslutet i Trollhättan: ”De kommer ses som problem”

Uppdaterad
Publicerad

Med syfte att bryta segregationen ska elever från Kronogården bussas till andra stadsdelar i Trollhättan när kommunen stänger två skolor. Men föräldrar från andra stadsdelar tror inte att beslutet kommer att gynna barnen.

– Eleverna som flyttas kommer anses vara problem, säger föräldern Rita Svensson.

Utredningen om framtiden för skolorna i Trollhättan har pågått i över ett år. När beslutet klubbades av barn- och utbildningsnämnden i Trollhättan på tisdagseftermiddagen fanns enighet inom politiken.

Men inte bland stadens föräldrar.

Oroas för resultatet

Nu har 400 personer skrivit under en protest mot beslutet. En av initiativtagarna är Rita Svensson, före detta liberal kommunpolitiker, som har barn på Strömslunds skola. Det är en av de skolor där hög- och mellanstadieelever från Kronan och Frälsegårdsskolan kommer att placeras. Hon ingår i en grupp av föräldrar som oroas över att beslutet är taget utan att man är medveten om de konsekvenser det kan skapa för barnen.

I klippet hör du henne berätta om de problem hon hävdar finns.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer