Rektorn för Lövgärdesskolan varnar föräldrarna via brev och upplyser om åtgärder. Foto: SVT

Föräldrar i Angered varnas

Publicerad

Ökad polisiär närvaro, brev från rektorn till föräldrarna och kommunens fältgrupp på patrull. Det är svaret på veckans två anmälda incidenter mot barn i området.

I veckan har två polisanmälningar kommit in till polisen gällande barn i Lövgärdet. Under onsdagskvällen gällde det ett fall av olaga frihetsberövande.

– Anmälarens sjuåriga son ska ha varit och lekt med sina syskon men inte kommit hem förrän senare. Då berättade han att en man fört honom till en källare och försökt dra ner hans byxor, säger Christer Fuxborg, presstalesman vid Polisen region Väst.

På fredagen kom nästa anmälan – då från Lövgärdesskolans rektor som ringt in till polisen.

– En tioårig flicka ska ha blivit jagad av en man i 50-årsåldern på väg till skolan. Vi åkte till platsen och spanade men utan resultat, berättar Fuxborg.

Omfattande åtgärder

Polisen gick under fredagen runt i området och informerade om det som hänt och underströk att man inte ska tveka att höra av sig. Dessutom har man ökat polisnärvaron vid själva skolan.

Rektorn på Lövgärdesskolan har skickat ut ett brev till alla föräldrar där de och andra vuxna uppmanas vara extra uppmärksamma när barnen är utomhus i området. På Göteborgs stads hemsida finns ytterligare information om vart man kan vända sig.

– Det blir alltid oroligt när sådant här inträffar. Vår uppgift är tudelad, dels att upplysa om det som hänt så föräldrar får rätt förutsättningar för att skydda sina barn. Men lika viktigt är det att se till att det inte uppstår för stor social oro i onödan. Därför har det varit bra att polisen själva varit ute och pratat med folk så de vet vart de ska vända sig, förklarar Angereds stadsdelsdirektör Marianne Olsson för SVT Nyheter Väst.

Under helgen kommer även Angereds fältgrupp att finnas på plats i Lövgärdet för att öka tryggheten. Även den kommunala Resursenheten barn och unga finns tillgängliga för stöd.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer