Nicoleta Sando är alltmer orolig för sin 11-åriga dotter och vill itne släppa henne ur sikte när hon är ute och leker. Foto: SVT

Oroliga föräldrar: ”Får se till att barnen är hemma”

Uppdaterad
Publicerad

Flera föräldrar i Länsmansgården och vid Vårväderstorget vittnar om att de inte vågar släppa sina barn ur sikte. De berättar om en ökad otrygghet och oro för vad som kan hända efter den upptrappade gängkonflikten i Göteborg.

Efter den senaste tidens skottlossningar på flera håll runtom i Göteborg har föräldrar känt sig allt mer otrygga och vill inte släppa sina barn ur sikte. Förra helgen sköts det intill bostadsområdet nära Lilian Therstols bostad vid Vårväderstorget.

– Det enda man får göra är att se till så barnen är hemma så dom är i säkerhet, säger hon om den senaste skottlossningen.

Den upptrappade gängkonflikten i Göteborg

Hon är orolig att fel person kan skadas i sammandrabbningarna som allt oftare sker på öppen gata.

”Brukar ringa henne massa gånger”

Nicoleta Sando bor också på samma gata. Hon upplever att otryggheten beror på att det är många ungdomsgäng som hänger intill gårdarna och runt bostaden, vilket hon menar har ökat senaste åren. Hon har en 11-årig dotter som måste hålla sig så hon ser henne på framsidan.

– Jag brukar ringa henne massa gånger och säga till henne att sitta så jag kan se henne, så man kan ha lite koll på henne, säger Nicoleta.

Hör hur mammorna på Hisingen resonerar i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Den upptrappade gängkonflikten i Göteborg

Mer i ämnet