Dan Windt, kommenderingschef för insatsen ser en risk för hämndaktioner efter skjutningen. Foto: SVT

Polisen: ”Risk att det blir hämndattentat”

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagskvällen blev tre personer beskjutna i en trappuppgång på Hisingen, varav en blev allvarligt skadad. Under tisdagen har polisen förhört de tre personerna. Polisen ser det som en uppgörelse mellan kriminella gäng på Hisingen och försöker nu motverka eventuella hämndaktioner. En person är anhållen misstänkt för försök till mord.

Det var under måndagskvällen som larmet kom om skottlossning på Hisingen. Tre personer hade blivit beskjutna i en trappuppgång i Biskopsgården. En av dem skadades allvarligt i benen, en skadades lindrig och en person klarade sig utan skador.

– Det här är kriminella personer det handlar om. Det är inga vanliga personer som blir beskjutna, utan det här är personer som är kopplade till grov organiserad kriminalitet, säger Dan Windt, kommenderingschef hos polisen.

Ingen av de beskjutna vill samarbeta med polisen.

En person anhållen

En person är anhållen misstänkt för försök till mord. Polisen kommer ha större närvaro på plats under dagen och kvällen.

– Det finns risk att det blir hämndattentat efter detta, säger Dan Windt.

Under gårdagskvällen inleddes en så kallad särskild händelse i samband skjutningen på Hisingen och knivskärningen vid Järntorget. Det innebar att polisen fick resurser från andra polisdistrikt i landet, för att kunna arbeta effektivare med båda händelserna samtidigt, då det rör allvarliga brott. Klockan 09.00 under tisdagsmorgonen hävdes den särskilda händelsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Den upptrappade gängkonflikten i Göteborg

Mer i ämnet