Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Förskolans rektor Katarina Eklöf är en av de sex anställda som testats positivt för covid-19. Foto: TT/Privat

Förskola i Ljungskile stänger efter coronautbrott

Uppdaterad
Publicerad

Över 100 barn har i dag fått stanna hemma från Hälle förskola. Detta efter att en tredjedel av personalen bekräftats smittade av covid-19, något som Bohusläningen var först med att berätta.

– Vi håller stängt till och med onsdag och förskolan ska städas enligt de rutiner som finns, säger förskolerektorn Katarina Eklöf till SVT Nyheter Väst.

Det är totalt sex personer ur personalen, inklusive rektorn Katarina Eklöf, som sitter hemma i karantän efter att ha testat positivt för covid-19. Ingen uppges vara så pass allvarligt sjuk att den behövt uppsöka sjukvård.

– Ingen kommer att jobba på Hälle förskola medan vi inväntar provresultat från övrig personal som provtagits under dagen, säger Katarina Eklöf.

Totalt går 105 barn på förskolans sex avdelningar som nu alla stängt ner till och med onsdag. Den personal som testats positivt har gjort en smittspårning bland sina respektive personliga kontakter, och förskolan ska nu med hjälp av ett specialmedel städa ur lokalerna i ett försök att eliminera smittan.

Barnen omplaceras

Föräldrar med stort behov av barnomsorg, exempelvis de som jobbar inom samhällsviktiga verksamheter, kommer att erbjudas en plats på Sundstrands förskola som ligger en dryg mil norr om Ljungskile.

– Vi kommer att öppna upp en förskolemodul som ligger precis intill Sundstrands förskola. Där kommer övrig personal från kommunen att täcka upp tillsammans med vår bemanningsenhet, säger rektor Katarina Eklöf.

Hur har föräldrarna reagerat?

– De har varit väldigt förstående, även om detta såklart blir omständligt för väldigt många, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer