• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Sätt igång klippet ovan för att höra vad förskollärarna skriver om förskolekrisen. Foto: TT/arkivbild

Förskollärare vittnar om kris på förskolan: ”Vi har inte tid att gå på toa”

Uppdaterad
Publicerad

Förskolepersonal uppmanar föräldrar att hämta sina barn tidigare, eller att inte lämna dem alls på förskolan, på grund av vikariebrist. SVT Nyheter Västs rapportering i helgen om personalbristen i förskolan har väckt starka reaktioner. Flera förskollärare har hört av sig och berättar om vad de upplever som en kris på förskolan där de jobbar.

Efter vår rapportering om personalbristen i förskolan har flera förskollärare och föräldrar skrivit till oss och bekräftar bilden om att det är kris i förskolan.

”Hela dagen har jag gått med ångest inför morgondagen. Börjar kl 6 imorgon och slutar kl 19. Det är tufft med inskolningar och sjuka kollegor. Jag går sönder! Och barnen mår dåligt!” skriver en av förskollärarna.

Och så här skriver signaturen ”Förskollärare” om personalsituationen:

”Vår chef är också bedrövad. Hon gör allt hon kan, men det finns inga resurser. Vi har inte råd att ringa vikarier. Vi får inte. Det tar stopp. Vi får välja mellan att gå in i väggen eller säga upp oss.”

Sätt igång klippet ovan för att höra fler förskollärare berätta om krisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.