Foto: TT

Försökte köra ifrån polisen – besköts

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagskvällen tog polisen upp en biljakt på en förare som vägrat stanna för poliskontroll. Men när bilen vägrade stanna och istället började köra mot en polisman sköt polisen mot bilen för att få stopp på den.

Det var i Frölunda på lördagskvällen vid 23-tiden som en polispatrull försökt stoppa en bil för kontroll.

Men istället för att stanna försöker föraren smita ifrån poliserna, som tar upp en jakt på bilen.

– Det var väldigt vårdslös körning, så vi beslutar att vi ska försöka stoppa framfarten med spikmatta, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman.

Körde mot polis

En annan polispatrull förbereder för spikmatta men när den aktuella bilen kommer till platsen kör föraren mot en av poliserna istället för att köra över spikmattan.

– Då känner sig en av polismännen tvungna att skjuta mot bilens däck för att få stopp på färden, säger Peter Adlersson.

Bilen stannar omedelbart och en man i 45-årsåldern grips på plats. Han är misstänkt för försök till grov misshandel, grov vårdslöshet i trafik samt grovt rattfylleri genom påverkan av narkotika.

– När vi avlossat skott så här så anmäls det alltid till riksenheten för polismål som får utreda händelsen, säger Peter Adlersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.