Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”En sorgens dag.” Hör verksamhetschefen på Marks gymnasium om hur skolan hanterar att en 17-årig elev misstänks ha mördats. Foto: SVT

Sorg på 17-årige flickans gymnasium i Skene: ”Många är berörda”

Uppdaterad
Publicerad

Den 17-åriga flicka som misstänkts ha mördats var elev på gymnasieskolan i Skene i Marks kommun. Där samlades elever under tisdagen för att minnas sin klasskompis.

– Det är såklart en stor förstämning på hela skolan bland både elever och personal. Det finns ett behov av att prata, säger Joakim Ryttsén, verksamhetschef för gymnasiet.

Skolan sammankallade krisledningsgruppen direkt på tisdagsmorgonen när de fick et bekräftat – det var den 17-åriga flickan som hittades död i Skene under måndagskvällen. Flickan hade då varit försvunnen sedan torsdag eftermiddag,

– Vi informerade personalen och gav dem stöd och hjälp i att möta eleverna. Sedan har varje lärare fått informera sina elever, för det har känts viktigt att det är någon man känner, säger Rachel Törnell, chef för barn- och utbildningsförvaltningen i Marks kommun, till TT efter en pressträff i skolan.

17-årig flicka hittad död i Marks kommun

Fokus på flickans klass

Särskilt fokus har legat på att ta hand om den klass där den 17-åriga flickan gick.

– Vi har haft rektor på heltid närvarande, psykolog och mer samtalsstöd, för att finnas till för både elever och personal. Det här var en elev som var väl känd på skolan så många blir givetvis berörda, säger Rachel Törnell.

Stämningen under dagen har varit fin men nedstämd, tycker Törnell.

– Man blir väldigt tyngd, inte minst av att se alla barn och unga som blir så drabbade. Och givetvis tänker jag på familjen, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

17-årig flicka hittad död i Marks kommun

Mer i ämnet