Försvarsanställd på Skaraborgs regemente blev knivskuren (arkivbild).

Försvarsanställd knivskuren i Skara

Uppdaterad
Publicerad

En försvarsanställd har blivit attackerad med kniv på Kaplansgatan i Skara. Polisen rubricerar händelsen som mordförsök.

En försvarsanställd man blev vid lunchtid på fredagen attackerad av två män utanför en affär i Skara. Mannen blev rispad med en kniv men behövde inte uppsöka sjukvård.

– Polisen är på plats och har gjort en avspärrning. Nu pågår dörrknackning och vi ska se om det finns någon övervakningsfilm, säger polisens presstalesman Ulla Brehm.

Försök till mord

Mannen bar en uniform. Han har lämnat en beskrivning på hur angriparna såg ut. Polisen rubricerar attacken som försök till mord och en förundersökning är påbörjad.

– Vi känner inte till att det finns någon hotbild, säger polisens presstalesman Ulla Brehm.

Ingen gripen

När SVT Nyheter Väst pratar med polisen vid halvsju-tiden under fredagskvällen så var den tekniska undersökningen på platsen gjord. Inga personer var gripna.

– Just nu är det ett pågående spaningsärende, säger polisens presstalesman Ulla Brehm.

Anställd på Trängregementet

Informatör Caroline Karlsson på Trängregementet i Skövde bekräftar att mannen jobbar som soldat hos dem.

– Under eftermiddagen åkte några kollegor och träffade honom. Han mår fysiskt bra men psykiskt är han skärrad. Vi har kallat in kamratstöd så att han har människor runt omkring sig, säger Caroline Karlsson, informatör på Trängregement.

Enligt Caroline Karlsson så finns det ingen känd hotbild mot mannen.

Inga kopplingar

Det finns enligt polisen inga uppgifter om att attacken skulle hänga ihop med tidigare rapportering om en försvarsanställd som misstänkts för brott mot vapenlagen. I början av augusti gjorde polisen husrannsakan hos en anställd på P4 i Skövde. Mannen släpptes efter förhör men är fortfarande misstänkt för brott mot vapenlagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.