Försvarsanställd på Skaraborgs regemente hävdade att han blev knivskuren (arkivbild).

Polisen lägger ner utredning om mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har beslutat att lägga ner förundersökningen gällande mordförsöket i Skara som rapporterades på fredagen.
– Någon misstanke om brott föreligger inte längre, konstaterar Ulla Brehm, presstalesman vid polisen region Väst.

Polisen har lagt ner förundersökningen om misstänkt mordförsök på en försvarsanställd i Skara. Försvarsmakten kommer nu att genomföra en egen utredning av händelsen.

Inga misstankar om brott

Det var i fredags som en anställd soldat på Trängregementet i Skövde hävdade att han blivit attackerad av två okända män. Attacken skulle ha skett utanför Julavaruhuset i Skara, och den uniformerade mannen fick lättare knivskador.

Men nu uppger polisen att man mot bakgrund av vad som har framkommit i utredningen inte längre misstänker att ett brott har begåtts.

– Vi har gjort noggranna undersökningar, pratat med vittnen och undersökt skador. Sammantaget bedömer polisen inte längre att det föreligger någon misstanke om brott, säger Ulla Brehm, presstalesman vid polisen region väst, till SVT Nyheter Väst.

Trängregementet i Skövde bedriver fortsatt krishantering och kommer även att genomföra en egen utredning om vad som egentligen har inträffat.

– Innan den är klar kommer vi inte lämna några kommentarer om händelsen, säger Kristina Åstrand Bohman, vakthavande informatör på förvarsmakten, till TT.

Delar ni polisens bedömning att det inte har begåtts något brott?

– Det får utredningen visa, vi vet inte och kan inte spekulera i det ännu, säger Åstrand Bohman.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer