Fortsatt sökande efter försvunnen flicka Foto: SVT

Fortsatt sökande efter försvunnen flicka

Publicerad

Under helgen kraftsamlar Missing People och fortsätter sökandet efter den försvunna tonårsflickan i Götene tillsammans med polis och militär.
– Vid lördag lunch så fick vi direktiv av polisen att leta i ett specifikt område som är relativt nära bostaden, säger Jonas Sillerström som är operativ chef för insatsen för Missing People.

Det var i måndags som tonårsflickan anmäldes försvunnen och en stor sökinsats inleddes som dock inte gav något resultat.

På onsdagskvällen fick polisen in ett foto taget av en så kallad åtelkamera vilket är en viltkamera som är placerad i skogen. Bilden visade att den försvunna flickan befann sig i området och sökområdet utökades. Men under lördagen smalnades alltså sökinsatsen av igen.

– Vi har haft 115 personer från vår organisation på plats i sökandet. Det är en ganska så omfattande och bred sökning som tar mycket kraft från alla sökande så när det börjar att skymma kommer vi avbryta, säger Jonas Sillerström som berättar att området man söker på är 1,5 gånger 2 kilometer.

Boende uppmanas att kontrollera utrymmen

Missing People får gå in i trädgårdar och leta, men inte in i hus eller öppna dörrar. Därför uppmanar nu återigen polisen boende i området att kontrollera sina olåsta utrymmen.

– Vi har tidigare bett allmänheten att titta i sina trädgårdar och uthus, det är något vi ytterligare en gång till ber om hjälp med. Bättre att kolla en gång för mycket, säger Jenny Widén, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Under torsdagen gick polisen, efter vårdnadshavarens önskan, ut med bild och ett mer detaljerat signalement på flickan som är 168 centimeter lång och har långt, mörkt hår. Flickans anhöriga deltar inte i sökandet efter henne.

– Vi avråder alltid anhöriga från att vara med i våra sökinsatser. Det är bättre att vi letar på egen hand och vi har frivilliga som har dykt upp från både Borås, Ulricehamn, Örebro och Jönköping så vi är en stor insats. Vi är polisens extra händer och fötter, säger Jonas Sillerström.

Lång tid som försvunnen

Polisen misstänker inget brott i samband med försvinnandet, men den stora sökinsatsen kommer att fortsätta under söndagen.

– Det är lång tid för en ung flicka att ha varit borta i snart en vecka och hon behöver komma in och få mat och värme och bli omhändertagen. Jag hoppas verkligen att hon befinner sig inomhus, säger Jonas Sillerström.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer