Under måndagen kommer polisen att fortsätta att förhöra vittnen och de kommer börja knacka dörr i området för att se vad personer i området vet och har sett. Foto: SVT

Polisen: Fallet har högsta prioritet hos oss

Uppdaterad
Publicerad

I söndags blev en man svårt misshandlad av ett ungdomsgäng i stadsdelen Norrby i Borås.
Anledningen: Han sa åt ungdomarna att de skulle sluta kasta ägg mot hans bil.
– Vi samlar alla våra resurser vi kan just nu, för att visa att man inte kan göra så här mot en person som visar civilkurage, säger Jan Johansson, förundersökningsledare på Boråspolisen.

Mannen som är i 25-årsåldern fick flera hårda sparkar och slag mot kropp och huvud. Polisen rapporterade efteråt om att hela käken var avslagen, och att tänder var utslagna.

– Det är ovanligt att våldet är så extremt, att han blev påhoppad av så många och att de använt våld mot hans huvud när han ligger ner, säger Jan Johansson, förundersökningsledare på polisen i Borås.

Mannen kom körande med sin bil när ett gäng på cirka 10 till 15 personer i övre tonåren började kasta ägg på hans bil. Han stannade bilen och hoppade ut för att säga till dem. Då gav dem sig på honom handgripligen med sparkar och slag.

Nu vårdas mannen efter en operation på Sahlgrenska sjukhuset och ska förhöras av polisen under måndagen.

Bilen är nästan helt sönderslagen och tagen i beslag av polisen för teknisk undersökning.

Liknande incident för två veckor sedan

Under måndagen kommer polisen att fortsätta att förhöra vittnen och de kommer börja knacka dörr i området för att se vad personer i området vet och har sett.

– Hur många vi har pratat med eller vad de har berättat vill jag inte säga just nu, men utredningsläget ser gott ut, säger Jan Johansson.

För ett par veckor sedan blev en äldre man påhoppad av ett gäng i samma område i Borås. Då stannade en annan bilist för att komma till den äldre mannens undsättning.

– Då blev han också svårt misshandlad. Så vi har alltså sett den här typen av brott tidigare, säger Jan Johansson.

Enligt honom kommer vittnesförhör och vanliga förhör i området att prioriteras framöver.

– Förmodligen finns det folk som vet vilka det här är, och nu gäller det bara att de berättar vad de vet. Det finns ju nån som vet vilka som ligger bakom det här.

– Där är det ju områdespolisen de som bäst kan hjälpa till med det, säger han.

Områdespolisen

Områdespolisen i Norrby heter Anders Cronehag.

– Vi är den trygghetsskapande biten men vi har också kontakt med boende på området och skola i området. Vi gör inga förhör utan det gör förundersökningsbiten i utredning. Det är ett hemskt ärende, men som tur är det relativt ovanligt, säger han.

– Fallet har högsta prioritet hos oss.

Grov misshandel är brottsrubriceringen och polisen har än så länge ingen som är skäligen misstänkt för dådet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer